Bowling szabályok

A bowlingot csoportban és egyénileg is lehet játszani. Lényege, hogy tíz mezőt kell teljesíteni, és egy mezőben két lehetőségünk van a gurításra. Ha a bábukat egy gurításból letaroljuk – ezt nevezzük strikenak -, akkor a következő két gurítás eredményét a gép automatikusan hozzáadja a tarolás eredményéhez. Abban az esetben, ha másodikra döntjük le a bábukat – ez a spare -, csak a következő gurítás eredménye adódik hozzá pluszban a pontszámokhoz.

Pálya információ

Bowling Pályabérlés

Hétközben

 • Kedd-Szerda-Csütörtök
 • Ár/óra/pálya
4.000 Ft/óra

Hétvégén

 • Péntek -Szombat - Vasárnap
 • Ár/óra/pálya
5.000 Ft/óra

+36 30/ 792 4043

  Az eredmény nyilvántartása, számolása:

  Ha nem sikerül két dobásból sem levinni az összes (10) fát, akkor a ledobott fák száma adja a mező értékét.

  Spare-nek hívjuk (jele /), ha két dobásból visszük le a 10 bábut (fát). E mezőhöz az ezt követő gurítás eredménye adódik hozzá.

  Strike-nak nevezzük jele (X), ha az első gurításra ledöntjük mind a 10 bábut. Ilyenkor elmarad a második gurítás. E mezőhöz a következő két gurítás eredménye is hozzáadódik.

  Ha egy játékos a 10. mezőt is hibátlanul teljesíti, akkor ezt követően kap még egy ún. "bónuszdobást", mely spare esetén egy, strike esetén pedig plusz két dobást jelent.

  A maximális, 300-as eredményt úgy lehet elérni, hogy a lehetséges 12 kezdő dobás mindegyike strike!!!

  Splitről beszélünk akkor, ha az első gurítás után különlegesen nehéz vagy egyáltalán nem vehető állás marad fenn.

  Érvénytelennek számítanak azok a gurítások, amikor belépünk a pályára, illetve azok, amikor a golyók a pályán kívüli csatornákba érkeznek.

  Tudj meg többet >>>

  Bowling Cipő

  36 - 45 méretig biztosítjuk a Bowling cipőt! Aki szeretne saját cipőt használni, az csak TISZTA, FEHÉRTALPÚ váltócipőt használhat!